Türkiye'de enflasyon ve hayat pahalılığının artmasıyla birlikte dışarıda yemek yemek zorlaşırken, lokanta ve kafelerin yüksek fiyatları da bu durumu daha da zorlaştırmaktadır. Bu nedenle sosyal medya platformunda örgütlenen birçok kullanıcı, 20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı aldı. Bugün başlayan boykot, destekçileriyle birlikte hızla yayılmaktadır.Türkiye'de son yıllarda artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle dışarıda yemek yemek hayli zorlaştı. Buna lokanta ve kafelerin üzerine koyduğu fahiş miktarlar da eklenenince sosyal medya platformunda örgütlenen çok sayıda kullanıcı tarafından 20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı alındı. Bugün başlayan boykota destek çığ gibi büyüdü.Ocak ayında da boykot çağrısı yapan ekonomist İris Cibre çarşamba günü çağrısını yineledi: "Çoğunluk kararı ile 20-21 Nisan Cumartesi Pazar Cafe ve Restaurantlara gitmiyoruz. Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz."Televizyon programcısı Armağan Çağlayan: Katılımın nasıl olacağı bende merak konusu?Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer: Bu cumartesi ve pazar cafe ve restaurantlara gitmiyoruz!Yönetmen, senarist yazar Gani Müjde: 20-21 Nisan tarihlerinde restoranlara gitmeyerek #fahişyemeğeboykot kampanyası başlatanlara helal olsun. Sırada evler var. Bi fahiş yemeğe boykot kampanyasını da evlerdeki yer sofraları için yapmak lazım.Müzisyen Melis Danişmend:Sonuna kadar destekliyorum!İşte sosyal medyada bazı paylaşımlar:
Ekonomi
Yayınlanma: 20 Nisan 2024 - 18:24
Restoran ve kafelerde boykot hareketi büyüyor
Türkiye'de enflasyon ve hayat pahalılığının artmasıyla birlikte dışarıda yemek yemek zorlaşırken, lokanta ve kafelerin yüksek fiyatları da bu durumu daha da zorlaştırmaktadır.
Ekonomi
20 Nisan 2024 - 18:24
İlginizi Çekebilir