Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklaması, Türkiye'de gıda güvenliği konusunu yeniden gündeme getirdi. TÜKONFED Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, gıda hileleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özellikle kebap ve kokoreçte alkol kullanımı üzerine yapılan tespitler, kamuoyunda büyük bir merak uyandırdı.Sırma, "Ham maddesi bozulan ürünleri alkolle maskeleyebilirler" diyerek, söz konusu işletmelerin hileli yöntemleri kullanarak tüketicileri kandırmaya çalıştığını belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesinde yer alan iki işletmenin kebapta tekila, kokoreçte ise viski kullandığı tespit edilmişti.Sırma, bu durumu şu şekilde açıkladı: "Ham madde biraz bozulmaya yüz tutmuşsa, koku belirtisi varsa... Mesela kokorecin hammaddesi ince bağırsak; eğer güvenmediği bir malı aldıysa, hafif bir koku varsa ve mikroorganizma ürediyse, alkolle bunu maskeleyip daha güvenli hale getirmeye çalışmış olabilirler."Sırma ayrıca, alkol tüketmeyen ve bu konuda hassasiyeti olan insanların da olduğunu vurgulayarak, "Dolayısıyla gıda imalatına uygun olmayan bir işleyiş." ifadelerini kullandı.Bu açıklamalar, gıda güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Gıda denetimlerinin artırılması ve tüketicilerin bilgilendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.
Sağlık
Yayınlanma: 17 Ekim 2024 - 11:58
Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma'dan Şok Açıklama: Bozulan Ürünleri Alkolle Maskelemiş Olabilirler
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklaması, Türkiye'de gıda güvenliği konusunu yeniden gündeme getirdi.
Sağlık
17 Ekim 2024 - 11:58
İlginizi Çekebilir