Gaziantep'ten halkımızı mutlu edecek ve umut verecek bir haber geldi. Emekli olduktan sonra reçel işine giren Güner çifti, Antep fıstığından reçel yapıp kilosunu 40 liraya satıyor. 25 çeşit reçel yaptıklarını söyleyen Gaziantepli çift, hem ev ekonomisine katkıda bulunuyor hem de hemşehrilerine farklı bir tat sunuyor. Gaziantep'te yaşayan Gürsel-Hüseyin Güner çifti Antep fıstığından reçel yaptı. Çift, kilosu 40 liradan satışı sundukları reçelin siparişlerine yetişmekte zorlanıyor. Fıstık reçelinin fiyatı hakkında da bilgi veren Hüseyin Güner, "Kavanozlarda satılan 250 gramlık, 500 gramlık, 1 kilogramlık boyutlarımız var. Bunların 250 gram olanını 10 TL'ye, 500 gram olanını 20 TL'ye ve 1 kilogram olanı ise 40 TL'ye satıyoruz" şeklinde konuştu.
HER ÇEŞİT DOĞAL REÇEL VAR
Özellikle süt, kekik, kantaron, adaçayı, yeşil zeytin, limon, patlıcan ve kabaktan farklı reçeller yapan çift, Antep fıstığından da reçel yaptı. Daha önce tatlılarda, baklavada, çikolatada, lokumda ve daha farklı pek çok alanda kullanılan Antep fıstığının reçelini yapan Güner çifti, yaptıkları reçelleri hem vatandaşlara hem de kentteki şarküterilere ve marketlere satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.
"FISTIK REÇELİNİN OLMADIĞINI GÖRDÜK VE DENEMEK İSTEDİK"
Fıstık memleketinde fıstık reçelinin olmadığını ve bu nedenle denemek istediklerini söyleyen Gürsel Güner, "Gaziantep fıstık memleketi olduğu halde burada fıstık reçelinin olmadığını fark ettik. Biz de deneyelim, yapalım dedik ve yaptık. Yaptıktan sonra olabildiğini gördük. Yani tadına bakan, yiyen çok beğeniyor. İlk yapınca da vatandaştan farklı tepkiler aldık. Antep fıstığının reçeli mi olur falan diyenler bile oldu. Biz de her şeyi yapılıyor, reçeli neden olmasın dedik ve eşimle birlikte yaptık. Zaten vatandaşlar da yedikten sonra çok beğeniyorlar. Biz de öncesinde tattırarak satıyoruz vatandaşlara" dedi.
YAPIM AŞAMASINI ANLATTILAR
Fıstık reçelinin yapım aşamalarından bahseden Güner, "Önce fıstıkları yeni meyve iken daha sertleşmeden ağaçtan topluyoruz. Sonrasında topladığımız fıstıkları dallarından ayırıyoruz ve sıcak su ile kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra fıstıklarımız reçel işlemine hazır hale geliyor. Sonrasında ise şerbetini kaynatıp fıstıkları şerbetin içine katıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra da kavanozlara koyuyoruz ve hazır hale geliyor" ifadelerini kullandı.
HER ÇEŞİT DOĞAL REÇEL VAR
Özellikle süt, kekik, kantaron, adaçayı, yeşil zeytin, limon, patlıcan ve kabaktan farklı reçeller yapan çift, Antep fıstığından da reçel yaptı. Daha önce tatlılarda, baklavada, çikolatada, lokumda ve daha farklı pek çok alanda kullanılan Antep fıstığının reçelini yapan Güner çifti, yaptıkları reçelleri hem vatandaşlara hem de kentteki şarküterilere ve marketlere satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.
"FISTIK REÇELİNİN OLMADIĞINI GÖRDÜK VE DENEMEK İSTEDİK"
Fıstık memleketinde fıstık reçelinin olmadığını ve bu nedenle denemek istediklerini söyleyen Gürsel Güner, "Gaziantep fıstık memleketi olduğu halde burada fıstık reçelinin olmadığını fark ettik. Biz de deneyelim, yapalım dedik ve yaptık. Yaptıktan sonra olabildiğini gördük. Yani tadına bakan, yiyen çok beğeniyor. İlk yapınca da vatandaştan farklı tepkiler aldık. Antep fıstığının reçeli mi olur falan diyenler bile oldu. Biz de her şeyi yapılıyor, reçeli neden olmasın dedik ve eşimle birlikte yaptık. Zaten vatandaşlar da yedikten sonra çok beğeniyorlar. Biz de öncesinde tattırarak satıyoruz vatandaşlara" dedi.
YAPIM AŞAMASINI ANLATTILAR
Fıstık reçelinin yapım aşamalarından bahseden Güner, "Önce fıstıkları yeni meyve iken daha sertleşmeden ağaçtan topluyoruz. Sonrasında topladığımız fıstıkları dallarından ayırıyoruz ve sıcak su ile kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra fıstıklarımız reçel işlemine hazır hale geliyor. Sonrasında ise şerbetini kaynatıp fıstıkları şerbetin içine katıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra da kavanozlara koyuyoruz ve hazır hale geliyor" ifadelerini kullandı.